Luft-til-luft varmepumpe test 2023 → 5 bedste (2023)

Overvejer du at købe en luft-til-luft varmepumpe? Så er det denne artikel, du skal læse. Vi har samlet lidt af de bedste luft-til-luft varmepumper under test, hvor du kan finde de absolut bedste varmepumper lige nu.

Du vil se listen over udvalgte varmepumper her efter introduktionen og du vil sikkert hurtigt bemærke, at den er opdelt i kategorier. Der er i alt 5 forskellige kategorier, og da hver kategori har en luft-til-luft varmepumpe, der er den bedste, vil vi også fremhæve i alt 5 varmepumper til sidst.

Hvert af afsnittene nedenfor giver en præsentation af den bedste luft-til-luft varmepumpe i sin kategori. Her kan du læse mere om, hvad den pågældende varmepumpe kan, og hvorfor den fortjener titlen som bedste i sin kategori.

Også i forbindelse med disse præsentationer kan du klikke dig videre til pålidelige danske webshops, der sælger separate luft-til-luft varmepumper. Her kan du swipe til højre og klikke på køb, hvis du er overbevist om, at en af ​​nedenstående varmepumper passer til dit hjem. Flere af dem tilbyder også installation, hvilket naturligvis er værd at have med i dit køb, hvis du ikke har en anden installatør klar.

Læs med og forvent at lære meget mere om de bedste luft-til-luft varmepumper her i artiklen.

Indhold

Panasonic VZ9SKE – Den bedste luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft varmepumpe test 2023 → 5 bedste (1)

Den bedste luft-til-luft varmepumpe er denne Panasonic VZ9SKE – og det er der mange gode grunde til. For det første er Panasonic kendt for at lave fremragende varmepumper, og denne luft-til-luft er selvfølgelig ingen undtagelse.

lavt støjniveau

Der er flere ting her, der påvirker vurderingen. Først og fremmest er der et lavt støjniveau. Dette er Panasonics luft-til-luft varmepumpe, der ikke udsender mere end 18 dB ved normal drift. Dette adresserer en af ​​de største bekymringer, som mange har, når de investerer i en varmepumpe; vil det larme og kan vi høre det?

I samme sammenhæng er det værd at bemærke, at Panasonic VZ9SKE aLydløsdet ersnaga-modus. Lydniveauet justerer sig selv efter det, men uanset hvilken tilstand du er i, kan du være sikker på, at du hurtigt vil glemme, at den er der.

Hyttefunktion og automatisk afrimning

Som Panasonics luft-til-luft varmepumpe er modellen naturligvis ikke bange for den populære sommerhusfunktion. Også kendt som 8/10 graders funktionen, sikrer den i det væsentlige, at rumtemperaturen aldrig falder under 8-10 grader.

På den måde kan du trygt forlade dit sommerhus om vinteren, velvidende at du ikke får forfrysninger, hvis du har denne Panasonic luft-til-luft varmepumpe tændt. Samtidig sikrer det automatisk afrimning, så det skal du heller ikke bekymre dig om.

Effektiv opvarmning af større flader

Med Panasonic VZ9SKE får du en meget økonomisk luft-til-luft varmepumpe, der kan varme op til 180 kvadratmeter. Dette opnås ved hjælp af en varmeenhed, der producerer 7,8 kW, som giver dig mulighed for effektivt at varme op til minus 35 grader.

Er der ikke behov for opvarmning, men kun for at køle huset på en varm sommerdag, er det også en mulighed. Denne Panasonic luft-til-luft varmepumpe kan køle med 3kW ved temperaturer op til 43 grader.

Kombineret med nogle af ovenstående funktioner og højdepunkter er der ingen tvivl om, at denne effektivitet gør Panasonic VZ9SKE til den bedste luft-til-luft varmepumpe.

Teknisk data

Støjniveau18 decibel
SCOP6,2
energimærkeA+++
varmeområde180 m2
varmekapacitet7,8kW
Driftstemperaturer v. opvarmning-35°C – +24°C
Kølekapacitet3,0kW
Driftstemperaturer v. køling-10°C – +43°C

Bosch Climate 3000i – Den bedste lille luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft varmepumpe test 2023 → 5 bedste (2)

Hvis du leder efter den bedste lille luft-til-luft varmepumpe, er denne Bosch Climate 3000i noget for dig. Den har en udendørsenhed, der ikke er større end 720 mm x 270 mm x 495 mm og en indendørsenhed, der kun måler 802 mm. x 200 mm x 295 mm.

Det betyder, at den ikke fylder meget hverken inde eller ude, hvilket umiddelbart gør den mere diskret end mange af sine konkurrenter. Men selvom det er godt, at størrelsen er, hvad den skal være, er det ikke den eneste grund til, at denne Bosch luft-til-luft varmepumpe fortjener en plads på denne liste.

Den har også et godt bredt spektrum, når det kommer til de driftstemperaturer, den kan operere ved. Det gælder især kølefunktionen, og selvom vi nok aldrig når de 50 grader i Danmark, er den høje driftstemperatur med til at sikre, at varmepumpen kan køles uden problemer, selv på de varmeste dage herhjemme.

4,3 ud af 5 stjerner

En anden grund til, at Bosch Climate 3000i fortjener en plads på listen over bedste luft-til-luft varmepumper, er, at den har et gennemsnit på 4,3 ud af 5 stjerner på Google Anmeldelser. Dette er baseret på kundeanmeldelser rundt om i verden, og der er generelt enighed om, at dette er en fremragende luft-til-luft varmepumpe fra Bosch.

Du kan med andre ord investere i det helt sikkert. Selvfølgelig, så længe du husker på, at lille størrelse skader effektiviteten. For jo mindre luft-til-luft varmepumpen skal være, jo mindre plads er der til teknologi. Dette resulterede især i en lavere varmekapacitet end nogle af de andre pumper på listen.

Teknisk data

Støjniveau56 decibel
SCOP4,2
energimærkeA+
varmeområdeUkendt
varmekapacitet2,5kW
Driftstemperaturer v. opvarmning-15°C – +24°C
Kølekapacitet3,6 kW
Driftstemperaturer v. køling-15°C – +50°C

Langå OSD-18HRN1 – Den bedste billige luft-til-luft varmepumpe

Luft-til-luft varmepumpe test 2023 → 5 bedste (3)

Leder du efter den bedste billige luft-til-luft varmepumpe, kan vi kun anbefale dig at tage et kig på denne model fra Langå. Det er en simpel, men relativt effektiv model, der klart er blandt de billigste modeller, der sælges i Danmark.

På trods af den lave pris, føler du nok ikke, at du har indgået så mange kompromiser, som du måske frygter. Den kan selvfølgelig ikke sammenlignes med Panasonic luft-til-luft varmepumpen, som vi ville præsentere, men det var der heller ingen, der forventede.

Indbygget Wi-Fi til appkontrol

Men her får du varmepumpen med fjernbetjeningen med, så den er nem at betjene. Herligheden stopper ikke der; fordi denne billige luft-til-luft varmepumpe ikke kun kan styres med fjernbetjening.

Den har også indbygget Wi-Fi, hvilket betyder, at den kan oprette forbindelse til en app. Så du kan så længe din smartphone ellerpanelog din luft-til-luft varmepumpe er forbundet til internettet, styr temperaturen og pumpen hvor som helst.

Det er en funktion, som selv nogle af de dyrere luft-til-luft varmepumper ikke tilbyder som standard. Enten er dette ikke muligt, eller også skal du købe et separat WiFi-modul. Men her får du alt i pakken lige fra starten – og til en attraktiv pris.

Opvarmning af et lille hus

Hvor det virkelig viser, at der er tale om en billig luft-til-luft varmepumpe, er i varmeområdet. For selvom kapaciteten og driftstemperaturerne er ganske acceptable, halter Langå-modellen bagud, når det kommer til antallet af kvadratmeter, den kan opvarme.

Dette er naturligvis ikke overraskende. Du kan jo ikke købe alt, hvis du kun vil betale halvdelen. Alligevel er dette et problemfrit køb, hvis du leder efter en billig luft-til-luft varmepumpe, der ikke skal varme mere end de 50 kvadratmeter, den er designet til. Det kan for eksempel være et lille havehus, et hus på en grund eller endda et mindre hus eller lejlighed.

Teknisk data

Støjniveau53 decibel
SCOP4,0
energimærkeA+
varmeområde50 m2
varmekapacitet4,5kW
Driftstemperaturer v. opvarmning-21°C – +24°C
Kølekapacitet5,1 kW
Driftstemperaturer v. køling-15°C – +43°C

Andersen Electric 9000 – Den bedste luft-til-luft varmepumpe til 50 m2

Luft-til-luft varmepumpe test 2023 → 5 bedste (4)

Den næste varmepumpe på listen er Andersen Electric 9000. Dette er også en prisbillig luft-til-luft varmepumpe velegnet til mindre boliger på omkring 50 m2. Det skyldes dens varmeflade på op til 63 kvadratmeter.

Måske er det lidt mærkeligt, at vi efter at have introduceret en luft-til-luft varmepumpe på 50 kvadratmeter, vælger en anden som den bedste til det område. Men galskab har sin mening. Du kan se, luft-til-luft varmepumper er ikke så forskellige fra menneskelige varmepumper ved, at hvis de altid gør deres bedste, vil der komme et punkt, hvor resultaterne begynder at falde.

Derfor er det en rigtig god idé at vælge en luft-til-luft varmepumpe, der kun kan lidt mere end nødvendigt. Af samme grund får Andreden Electric 9000 titlen som den bedste luft-til-luft varmepumpe til 50 m2 her i vores bedste testartikel.

3 års garanti og wifi kontrol

Ligesom Langå varmepumpen har denne Andersen Electric luft-til-luft varmepumpe også et indbygget WiFi-modul. Dette giver dig mulighed for fjernbetjening via din telefon, hvilket er et vigtigt plus på alle måder.

Det bliver dog endnu vigtigere, og noget du sandsynligvis vil sætte endnu mere pris på, hvis du beslutter dig for at investere i en luft-til-luft varmepumpe i dit sommerhus eller ethvert andet hjem, der ikke er i daglig brug. Du behøver altså ikke tage hjem for at sikre dig, at varmepumpen fungerer korrekt.

I stedet skal du bare åbne appen på din telefon og sørge for, at den virker og er indstillet til den rigtige temperatur. Hvis det ikke virker, eller der er andre problemer med det, kommer Andersen Electric 9000 med 3 års garanti. På den måde kan du få hjælp, hvis der opstår problemer på trods af, at varmepumpen bare fungerede normalt.

Teknisk data

Støjniveau25 decibel
SCOP4,0
energimærkeA+
varmeområde63 m2
varmekapacitet3,4kW
Driftstemperaturer v. opvarmning-25°C - ukendt
Kølekapacitet3,4kW
Driftstemperaturer v. kølingUkendt

Mitsubishi Hero 2.0 LN35 – Den bedste luft-til-luft varmepumpe til 100 m2

Luft-til-luft varmepumpe test 2023 → 5 bedste (5)

Mangler du en luft-til-luft varmepumpe til 100 m2? Så dette er modellen. Mitsubishi Hero 2.0 LN35 er en elegant og økonomisk varmepumpe, der kan klare op til 135 kvadratmeter. Igen er det lidt mere, end du egentlig har brug for, men det giver dig lidt frihøjde i forhold til ikke at presse varmepumpen til det yderste for at få det, du har brug for.

indbygget personsensor

Denne Mitsubishi luft-til-luft varmepumpe er ret avanceret. Den har en indbygget sensor til mennesker. Dens formål er at registrere, hvornår du eller andre er i rummet. Den finder så præcis, hvor personen eller personerne befinder sig i rummet. Når personerne er lokaliseret, justeres ventilatoren, så den ikke blæser varm luft direkte på dig eller dine gæster.

Hvis du vil have en varme- eller køleventilator direkte på dig, er det ikke noget problem. Juster nemt indstillinger via smart trådløs fjernbetjening eller WiFi-kontrol. Det er også værd at bemærke, at du kan anmode om temperaturjusteringer afhængigt af, om der er personer i rummet eller ej. Det kan virke ubetydeligt, men det kan faktisk føre til mindre energiforbrug og dermed økonomiske besparelser.

Teknisk data

Støjniveau19 decibel
SCOP5,1
energimærkeA+++
varmeområde135 m2
varmekapacitet6,6 kW
Driftstemperaturer v. opvarmning-35°C - ukendt
Kølekapacitet4,0kW
Driftstemperaturer v. køling-10°C - ukendt

Relaterede artikler


  • Gulvrens test 2023 → Se de 10 bedste gulvrensere
  • WiFi extender test 2023 → Se de 12 bedste WiFi extendere
  • Bladstøvsugere 2023 → Tjek de 10 bedste bladstøvsugere
  • Gennemgang af elektriske motorsav 2023 → Se de 10 bedste elektriske motorsave

FAQs

Luft-til-luft varmepumpe test 2023 → 5 bedste? ›

Bedste luft til luft varmepumpe: Panasonic CU-VZ9SKE

Panasonics luft til luft varmepumpe CU-VZ9SKE har den højest målte SCOP-værdi på markedet på nuværende tidspunkt. Den er derfor et godt valg, hvis du ønsker at minimere dit energiforbrug. Den har energimærkningen A+++, som er den bedste på skalaen.

Hvad er den bedste luft til luft varmepumpe? ›

Bedste luft til luft varmepumpe: Panasonic CU-VZ9SKE

Panasonics luft til luft varmepumpe CU-VZ9SKE har den højest målte SCOP-værdi på markedet på nuværende tidspunkt. Den er derfor et godt valg, hvis du ønsker at minimere dit energiforbrug. Den har energimærkningen A+++, som er den bedste på skalaen.

Hvem laver de bedste varmepumper? ›

De 3 bedste varmepumper i test-guiden 2023:
  • Metrotherm Metroair I20 (Udedel) - Bedste varmepumpe i test.
  • Metro Therm Metroair I8 (Udedel) - God allround varmepumpe.
  • Metrotherm Metroair I16 (Udedel) - Bedste varmepumpe i energiklasse A+++
Jun 16, 2023

Hvilken varmepumpe er mest effektiv? ›

De mest energieffektive varmepumper er mærket med A+++. Varmepumpens ydelse og effektivitet er bekræftet af en akkrediteret testrapport. Effektivitet - SCOP (radiatorvarme) Effektivitet - SCOP (radiatorvarme) SCOP viser, hvor effektivt varmepumpen kan levere varme under optimale forhold – jo højere SCOP des bedre.

Hvilken varmepumpe bruger mindst strøm? ›

Varmepumpens strømforbrug afhænger af, hvilken type varmepumpe det er, den specifikke bolig og behovet for varme. Tager man udgangspunkt i et parcelhus på 130 m2, viser undersøgelser at en jordvarmepumpe bruger ca. 5.246 kWh/året, en luft til vand varmepumpe 5.746 kWh/året og en luft-til-vand forbruger 3.732 kWh/året.

Hvor mange m2 kan en luft til luft varmepumpe opvarme? ›

Hvor mange m2 kan en varmepumpe opvarme? En varmepumpe på 5 kW kan opvarme et hus op til 100 m2, mens en varmepumpe med 9 kW kan opvarme huse op til 170 m2 - men det afhænger meget af varmepumpens SCOP-værdi.

Hvilke varmepumper bliver ulovlige? ›

Det er varmepumper som split-anlæg med de største output, der typisk falder for de nye regler. Fra 1. januar 2022 er det ulovligt at importere, sælge og installere varmepumper, der overskrider grænseværdierne i F-gasbekendtgørelsen.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge? ›

Der er en simpel beregning, som kan være en indikator for, hvor stor varmepumpe du skal have: Hvis du ganger, antal kWh du bruger pr. kvadratmeter til opvarmning med størrelsen på din bolig i kvm, vil resultatet vise, hvor mange kW din varmepumpe skal kunne opvarme. Du kan aflæse dit energiforbrug på din varmemåler.

Hvilken varmepumpe larmer mindst? ›

Hvilken luft til vand varmepumpe støjer mindst? Luft til vand varmepumper støjer generelt lidt mere end luft til luft varmepumper. Indedelen på luft til vand varmepumper er dog også typisk gemt mere væk, så den ekstra støj ikke bør være til gene i hverdagen.

Hvilken varmepumpe skal vælges? ›

Du bør vælge en luft til vand varmepumpe hvis:

Du vil udskifte dit oliefyr eller gasfyr med en varmepumpe. Du ønsker at investere i grøn energi og nyde godt af de økonomiske besparelser. Du vil have en varmepumpe der både kan opvarme din bolig samt brugsvand. Du ønsker en komplet varmeløsning til din velisolerede bolig.

Hvor mange kW skal en varmepumpe være på? ›

Et gennemsnitligt hjem kræver omkring 12.000 kWh varme om året. Derfor vil en varmepumpe med en COP på 3 skulle bruge 4.000 kW el om året. Denne udregning vil afhænge af størrelsen på dit hjem, hvor godt isoleret det er og hvor meget varmt vand du bruger. Det vil også afhænge af din varmepumpes effektivitet.

Er varmepumpe dyr i strøm? ›

Det koster en varmepumpe i kroner og ører om året

Med det in mente er Bolius nået frem til en pris på 1,10 kr./kWh, og det giver følgende årsforbrug i kroner og øre: Jordvarmepumpe: 5.771 kr. Luft-til-vand varmepumpe: 6.321 kr. Luft-til-luft varmepumpe: 4.105 kr.

Hvad skal varmepumpen stå på om vinteren? ›

Regulering af varmepumpen når det er koldt.

Indstillingen af temperaturen på varmepumpen, skal reguleres op, når det bliver koldere udenfor. Ganske som du gør på en almindelig radiator, nogen gange skal radiatoren stå på 3, andre gange på 5.

Hvor meget strøm bruger en luft til luft varmepumpe i timen? ›

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe i døgnet?
VarmepumpeÅrligt forbrugForbrug i døgnet (gns.)
Luft til luft3.202 kWh9 kWh
Luft til vand5.746 kWh16 kWh
Jord til vand5.246 kWh14 kwh

Hvad koster en varmepumpe i strøm om året? ›

Hvad koster en varmepumpe i strøm?
Årligt forbrugPris pr. år
Jordvarmepumpe5.246 kWh11.803,50 kr.
Luft til vand varmepumpe5.746 kWh12.928,50 kr.
Luft til luft varmepumpe3.732 kWh8.397,00 kr.

Hvorfor bruger min varmepumpe så meget strøm? ›

Overforbrug af EL

Varmepumpen kan være for lille, og så vil den indbyggede elpatron overtage i længere tid, end det er meningen, og det koster meget på elregningen. Varmepumpen kører med for høj fremløbstemperatur, hvilket får dens virkningsgrad til at falde dramatisk.

Kan det betale sig at slukke for varmepumpen? ›

For hver gang varmepumpen tænder og slukker, så påvirker det virkningsgraden og dermed varmepumpens levetid. Du behøver dog ikke være bange for at slukke sin varmepumpe, f. eks. om sommeren, hvor du ikke har brug for at få opvarmet din bolig.

Hvad koster det at installere en luft til luft varmepumpe? ›

En luft til luft varmepumpe pris inkl. montering ligger et sted mellem 3400 kr. til 32.000 kr alt efter model. Monteringen heraf koster mellem 2500 kr til 4000 kr alt efter tilbudsgiver.

Hvor skal luft til luft varmepumpe placeres? ›

Find central væg: Placér din varmepumpe omkring 1,80 meter over gulvniveau (med minimum 15 cm til loftet). Det bør være på en ydervæg, som er så centralt placeret i hjemmet som muligt - for eksempel en stor stue uden mange forhindringer for luftstrømmen.

Er varmepumper billigere end gas? ›

En varmepumpe er dog en billigere varmeløsning, hvis du i dag opvarmer dit hjem med et olie, gas eller el. Vi har lavet en Varmepumpeberegner, der kan give dig et vejledende bud på, hvad du kan spare, hvis du skifter til et jordvarmeanlæg eller en luft-til-vand-varmepumpe.

Er det lovpligtig at få lavet eftersyn af varmepumper? ›

Ja, udover den almindelige vedligeholdelse af varmepumpen er det lovpligtigt, at der foretages ét årligt eftersyn af din varmepumpe af en certificeret fagmand, hvis varmepumpen bruger mere end ét kilo kølemiddel.

Er der kølemiddel i en ny varmepumpe? ›

Nye varmepumperegler. Den 1. januar 2022 træder der nye regler i kraft, som betyder, at der maksimalt må være kølemiddel svarende til 5 tons CO2-ækvivalenter i split-varmepumper, der installeres efter denne dato.

Er Daikin en god varmepumpe? ›

Daikin har i mange år sat standarden for kvalitet og design på varmepumpe-markedet og deres gode ry bygger på varmepumper, der er enestående i deres effektivitet, design og holdbarhed. Med Daikins nye pumper er du således garanteret mange års effektiv og pålidelig drift.

Hvor lang tid holder en varmepumpe? ›

Varmepumpe – luft til luft: Mere end 15 år. Varmepumpe – luft til vand: 12-18 år. Jordvarmepumpe: 14-20 år (jordslanger har en levetid på omkring 50 år og kan genbruges ved fornyelse af ny jordvarmepumpe).

Hvor mange watt per kvadratmeter? ›

I godt isolerede huse skal der bruges 75W pr. m2. I dårligt isolerede huse skal der bruges 125W pr. m2.

Hvor langt skal varmepumpe stå fra nabo? ›

Varmepumpen skal placeres 20-40 centimeter fra din husmur for at kunne få tilført frisk luft. Varmepumpen skal samtidig placeres minimum 3-4 meter væk fra skel, for at kunne overholde de danske regler ift. støjniveau i skel.

Hvor meget er 35 decibel? ›

35 dB: Samtale på normalt niveau kan ikke forstås uden for rummet, men på forhøjet niveau høres samtalen svagt og kan til en vis grad blive aflyttes uden for rummet. 40 dB: Samtale kan ikke aflyttes, men høje råb og skrig høres svagt. 45 dB: Samtale kan ikke aflyttes, råb og skrig høres ikke.

Kan man lydisolere en varmepumpe? ›

En støjskærm kan nedsætte lyden fra varmepumpen med 5-10 dB. Dette kan ofte tilkøbes til selve varmepumpen. Støjskærm må ikke forveksles med en varmepumpeskjuler.

Hvor stor varmepumpe til 200 m2? ›

Tommelfingerreglen lyder således på valg af størrelse: Til ældre huse og dårlig isolering skal du regne med ca. 55 W pr. kvadratmeter.

Hvad er forskellen på A ++ og A +++ varmepumpe? ›

Varmepumpen skal som minimum være energimærket A++ ved et fremløb på 55 grader. A+++ giver et lidt højere tilskud, men er til gengæld en dyrere løsning. Vær derfor opmærksom på databladet på den enkelte varmepumpe ved 55 grader fremløbstemperatur.

Hvad koster en 12 kW varmepumpe? ›

Varmepumpe - Luft til vand - 12kw

34.500 kr.

Hvor stor varmepumpe til 140 kvm? ›

Til nedkøling af et hus skal du regne med omkring 80 - 100 W pr. kvm, som du ønsker at køle ned. Til nedkølning af 50 kvm skal du altså kigge efter en varmepumpe med 4 - 5 kW kølekapacitet.

Hvorfor skal der bimåler på varmepumpe? ›

Ved at montere en bimåler foran din varmepumpe har du et overblik over dit energiforbrug. Du har således bedre mulighed for at kontrollere om din varmepumpe er indstillet og arbejder korrekt.

Kan det svare sig at få luft til luft varmepumpe? ›

Hvis du har de gammeldags, og måske traditionelle el-varme paneler i enden din bolig eller dit sommerhus, så kan det altid svare sig at skifte til en luft til luft varmepumpe. De nyeste og mest moderne luft til luft varmepumper i 2021 giver dig ca. 5 gange så meget varme for pengene, som dine e-varme paneler.

Kan varmepumpe betale sig med høje elpriser? ›

Varmepumper er i forvejen cirka 3-5 gange så energieffektive som olie- og gasfyr. Derudover er en varmepumpe også mere effektiv end en almindelig el radiator. Der er derfor stadig store besparelser at finde ved at bruge varmepumpe selvom elpriserne stiger.

Kan jeg få reduceret elafgift til min varmepumpe? ›

nedsat elafgiften på dit elforbrug, når din bolig er opvarmet med el eller varmepumpe. Opvarmer du din bolig eller dit sommerhus med en varmepumpe eller elvarme - og kommer mere end 50 procent af opvarmningen af din bolig fra el - har du mulighed for at nedsat elafgiften på en del af dit elforbrug.

Hvad koster det at varme et hus op med varmepumpe? ›

Varmepumper giver billig varme

Husejere med jordvarme (jord til vand-varmepumpe) eller en luft til vand-varmepumpe, der samtidig har gulvvarme, betaler mindst. De har en årlig varmeregning på ca. 8.000-8.500 kr., hvis man tager udgangspunkt i kWh-prisen i oktober 2022.

Er varmepumpe stadig en god ide? ›

En varmepumpe er en god investering

Faktisk kan du opnå så stor en energibesparelse, at du typisk vil kunne skære helt op til 70 procent af din nuværende varmeregning, hvis du i dag bruger el-varme eller har oliefyr, og cirka 60 procent, hvis du opvarmer huset ved hjælp af naturgas.

Hvorfor kommer der kun kold luft ud af min varmepumpe? ›

Dette er noget vi hører fra mange af vores kunder specielt i vinterperioden. Det er ofte det samme svar vi kan give; nemlig at det skyldes varmepumpen afrimer. Det er noget varmepumpen skal gøre, for at holde sin udedel optøet.

Kan varmepumpe stå i garage? ›

Her bør du IKKE placere din varmepumpes udedel

Derfor bør du ikke placere din varmepumpes udedel: På taget til garagen eller carporten. I et skur, garage eller lignende. På lette vægge af gips eller træ.

Hvad skal man huske at installere ifølge br18 når en varmepumpe bruger mere end 3000 kWh år? ›

Elforbruget i varmepumper og køleanlæg, der har et årligt elforbrug på mere end 3.000 kWh, skal måles. Eventuel elpatron skal forsynes med timetæller eller elmåler. Bestemmelsen gælder for nybyggeri og ved nyinstallation i eksisterende byggeri.

Hvornår er en varmepumpe mest effektiv? ›

Når temperaturen falder, skal varmepumpen arbejde hårdere, hvilket gør den mindre effektiv. Generelt er varmepumper ekstremt effektive. Varmepumpens effektivitet måles i Coefficient of Performance (CoP). Denne værdi viser mængden af ​​input sammenlignet med outputtet.

Hvad koster 5000 kWh? ›

2600 kwh = 4.160,00 kr. 3350 kwh = 5.360,00 kr. 4850 kwh = 7.760,00 kr. 5000 kwh = 8.000,00 kr.

Er strøm billigere til varmepumpe? ›

Den normale elafgift ligger på 89,2 øre/kWh, men med en varmepumpe installeret falder den til 21 øre/kWh på alt forbrug over 4.000 kWh/år. Det var planlagt, at elvarmeafgiften skulle falde til ca. 16 øre/kWh i 2021, men med den nye klimafatale bliver den reduceret til 0,8 øre/kWh.

Hvor mange kWh bruger man på en måned? ›

Hvor meget strøm bruger en familie? Det er naturligvis forskelligt, hvor meget el en husstand bruger, men en god tommelfingerregel er, at en gennemsnitsdansker bruger cirka 1.600 kWh el om året. For en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn er et almindeligt typisk elforbrug ca 4.500 kWh om året.

Hvilken varmepumpe er mest støjsvag? ›

Leder du dog efter den mest moderne og lydsvage varmepumpe, kan du med fordel kigge på Panasonics HZ25XKE. Med dB målt til 18 på indedelen, er det en varmepumpe i den mest svage lydkategori.

Hvor mange kW luft til luft varmepumpe? ›

Så meget strøm bruger de forskellige varmepumper

For de forskellige typer varmepumper kom de frem til følgende forbrug i strøm på et år: Jordvarmepumpe: 5.246 kWh. Luft-til-vand varmepumpe: 5.746 kWh. Luft-til-luft varmepumpe: 3.732 kWh.

Hvilken varmepumpe skal vi vælge? ›

Du bør vælge en luft til vand varmepumpe hvis:

Du vil udskifte dit oliefyr eller gasfyr med en varmepumpe. Du ønsker at investere i grøn energi og nyde godt af de økonomiske besparelser. Du vil have en varmepumpe der både kan opvarme din bolig samt brugsvand. Du ønsker en komplet varmeløsning til din velisolerede bolig.

Hvor længe holder en luft til luft varmepumpe? ›

Typiske levetid:

Varmepumpe – luft til luft: Mere end 15 år. Varmepumpe – luft til vand: 12-18 år.

Kan man slukke for varmepumpen om sommeren? ›

Kan man slukke varmepumpe om sommeren? Fungerer din varmepumpe kun som opvarmning, er det ikke et problem at slukke den i sommerperioden. Hvis din varmepumpe leverer varme til ditbrugsvand, kan du ikke fuldstændig slukke for den om sommeren. Gør du dette, vil du ikke have noget varmt vand.

Hvor er det bedst at placere en varmepumpe? ›

Find central væg: Placér din varmepumpe omkring 1,80 meter over gulvniveau (med minimum 15 cm til loftet). Det bør være på en ydervæg, som er så centralt placeret i hjemmet som muligt - for eksempel en stor stue uden mange forhindringer for luftstrømmen.

Hvad sker der hvis varmepumpen er for stor? ›

Omvendt, hvis du anskaffer dig en varmepumpe, som er for stor, vil den ofte starte og stoppe rigtig mange gange. Det skaber en dårlig virkningsgrad i anlægget og har en negativ effekt på varmepumpens levetid, da det vil slide på pumpen.

Hvad koster en luft til luft varmepumpe i strøm? ›

Hvad koster en varmepumpe i strøm?
Årligt forbrugPris pr. år
Jordvarmepumpe5.246 kWh11.803,50 kr.
Luft til vand varmepumpe5.746 kWh12.928,50 kr.
Luft til luft varmepumpe3.732 kWh8.397,00 kr.

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe om vinteren? ›

Et gennemsnitligt hjem kræver omkring 12.000 kWh varme om året. Derfor vil en varmepumpe med en COP på 3 skulle bruge 4.000 kW el om året. Denne udregning vil afhænge af størrelsen på dit hjem, hvor godt isoleret det er og hvor meget varmt vand du bruger.

Hvilken varmepumpe bruger ok? ›

Når du gerne selv vil eje, kan du naturligvis selv købe din varmepumpe gennem OK. Du får samtidig tryghed med i dit køb af varmepumpe: Hvis du vælger en Vølund, Viessmann eller Bosch varmepumpe får du 5 års garanti. Vælger du en Vaillant varmepumpe får du 7 års garanti.

Hvor kraftig skal en varmepumpe være? ›

Til nedkøling af et hus skal du regne med omkring 80 - 100 W pr. kvm, som du ønsker at køle ned. Til nedkølning af 50 kvm skal du altså kigge efter en varmepumpe med 4 - 5 kW kølekapacitet.

Hvornår er en varmepumpe for gammel? ›

En luft-/varmepumpe har en levetid på 12-15 år. Levetiden er afhængig af korrekt installation, rengøring og vedligeholdelse. Etter denne periode minimeres varmepumpens kapacitet og du vil også bemærke en forskel i varmepumpens lydniveau.

Kan det betale sig at udskifte en gammel varmepumpe? ›

Det betyder, at efter otte til ti år kan det betale sig at udskifte pumpen – selvom den gamle tilsyneladende fungerer fint. Jo højere SCOP eller COP, desto mere energiværdi får man for pengene. En varmepumpe kan godt holde længere, men ny teknologi forbedrer økonomien jævnligt.

Kan en varmepumpe køre hele tiden? ›

Du kan fint kommer over, men din puls går op, åndedrættet bliver til en pusten – og det er også hvad der sker med varmepumpen – den vil i denne tid skulle arbejde op ad bakke, og derfor vil hele anlægget køre mere, og give mere lyd fra sig……… Det er helt naturligt.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 16/12/2023

Views: 6417

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.